áfonya tea 80g (80 adag)

áfonya tea 80g (80 adag)

Web ID: 10

Ár: 3,990 HUF

Gyártó:
Minimum rendelhető mennyiség:1 db
Súly:0.15 kg

Megrendelheti telefonon is: +36 (30) 875-0233

Választható fizetési módok: Készpénz, Utánvét

Szállítási díj: 3,200 HUF (Futárszolgálat)

Készletállapot: Raktáron

Új termékünk, a fekete áfonya tea válogatott, egészséges, fiatal, késő őszi, rubinvörös fekete áfonya, más néven kék áfonya levelekből készül, körültekintő tisztítás, válogatás és szárítás után az Áfonya Kert Zalakaros mellett lévő Galambok község külterületén elhelyezkedő áfonya kertészet ültetvényén. Csak a megfelelő érési időpontban szedett, megfelelő fajtájú áfonya leveleket használjuk fel áfonya tea készítéséhez. Kevesen tudják, hogy az áfonya levél antioxidáns tartalma jóval magasabb-egyes mérések szerint 6000-szeres-, mint maga az áfonya gyümölcs antioxidáns tartalma, pedig a fekete áfonya gyümölcsének antioxidáns tartalma messze a legmagasabb a gyümölcsök közül. Az áfonya termesztése és feldolgozása terén szerzett tapasztalattal bőven rendelkezünk, de e tapasztalat nem teszi a kertészetet hitelessé abban, hogy az áfonya emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól értekezzünk itt. Mindazonáltal, több száz pozitív visszajelzést kaptunk már rendszeres áfonya termék vásárlóinktól arra vonatkozóan, miként gyógyultak fel bizonyos betegségekből, vagy legalább miként enyhítette tüneteiket egyik-másik termékünk. Ezek a visszajelzések számunkra nagyobb lelkesedést és betegséggel küzdő embertársaink irányába erősebb együttérzést generálnak. Ennek tükrében a 2017 évi szezontól kezdődően minden diabétesz, daganatos megbetegedés, szem probléma stb. betegségekkel küzdő vásárlásokhoz, rendelésekhez kedvezményt adunk termékeinkből. A Nagykanizsa - Budapest vonalon és Budapest területén rendszeresen szállítjuk termékeinket, köztük áfonya tea termékünket is. Cukorbeteg vásárlóinknak ezen felül külön áfonya szüreteket is szervezünk.
Egy adag finom fekete áfonya tea elkészítéséhez 1 csapott kávéskanál szárított, durván őrölt fekete áfonya levél szükséges. Hagyjuk az áfonya leveleket 8-1 percig ázni forró vízben, majd szűrjük le! Kevés citrommal, vagy tejjel és mézzel ízesíthetjük. Fekete áfonya tea kapható október végétől a készlet erejéig:
80 g súlyú, bopp-zacskós kiszerelés: 3.990 Ft..................ez az áfonya tea mennyiség 80 adag filteres teának felel meg. 

Az antioxidáns szubsztanciák a szervezetet a szabad gyököktől védik. A Nemzetközi Egészségügyi Szövetség a szabad gyököket úgy határozza meg, mint olyan molekulák, amelyek a sejt szerkezetét és a DNS szerkezetet legagresszívebben roncsolják, illetve lebontják, ami daganatos megbetegedésekhez, illetve az öregedési folyamatok felgyorsulásához vezet. Az antioxidánsok nem csak megvédik a sejtek épségét, de a már roncsolt sejt szerkezetet is képesek regenerálni, újjáépíteni. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a fekete áfonya antioxidáns tartalma képes teljesen semlegesíteni a szabad gyökök káros hatását. A fekete áfonya bogyóban és levelekben található egyik antioxidáns, melyet pro-antocianidin-nek hívnak, képes más antioxidánsok, mint például az A, C, és E vitaminok élettartamát, illetve ezek hatásfokát jelentős mértékben növelni. Ez a hatás a leghatékonyabb védelmet nyújtja a vírusok ellen, valamint erősíti, újjá építi az érfalakat. Ugyanez az áfonya teában található antioxidáns védi meg a szervezetet a hepatitis C-től, mely vírus  a máj számos káros elváltozásáért, illetve a máj daganatokért és a  máj zsugorodásért felelős. A kékes-piros színt adó antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik számos más betegség és káros elváltozás gyógyításában játszanak kiemelkedő szerepet. Új kutatások szerte a világon alátámasztják, hogy az antioxidánsok az agyműködés serkentésében, szem betegségek és a cukorbetegség kezelésében is rendkívüli sikerrel alkalmazhatók. Az áfonya összehúzó hatású cseranyagai miatt a szárított áfonya és az áfonya levél tea segít elmulasztani a hasmenést. Javítja a vér-, ezáltal az oxigén szállítását a szembe és megfogja a szabad gyököket, erősíti kollagén szerkezetét – vagyis azt a fehérjét, amely az egységes kötőszövetekhez elengedhetetlenül szükséges - és javítja a szem állapotát a hályog, illetve a makula-degeneráció esetében. A fekete áfonya leveléből készült áfonya teát régóta használják a népi gyógyászatban, mint vércukorszint csökkentő szert. Kutatások bizonyították, hogy az egyidejűleg befecskendezett cukor megjelenését is csökkentette. Ezt a hatást az antocianidinnek tulajdonították, mint kétségtelenül a legaktívabb alacsony vércukorszintet okozó vegyület. Cukorbetegségven szenvedőknek jó hír, hogy az antocianidin erősíti a kollagén sérülésekkel szembeni ellenálló képességét, stabilizálja hajszálerek áteresztőképességét , és akadályozza a sorbitol felhalmozódását, ily módon növeli a védelmet a diabétesz keringési- és neurológiai tüneteivel szemben.