fekete áfonya szüret, aszalt áfonya
feketeáfonya eladó
fekete áfonya lekvár és áfonya tea

áfonya tea

Új termékünk, a fekete áfonya levél tea válogatott, egészséges, fiatal, késő őszi, rubinvörös fekete áfonya, más néven kék áfonya levelekből készül, körültekintő tisztítás, válogatás és szárítás után. Csak a megfelelő érési időpontban szedett áfonya leveleket használjuk fel áfonya tea készítéséhez. Kevesen tudják, hogy az áfonya levél antioxidáns-tartalma jóval magasabb, mint maga az áfonya gyümölcs antioxidáns-tartalma. Egy adag finom fekete áfonya tea elkészítéséhez 1 csapott kávéskanál szárított, durván őrölt fekete áfonya levél szükséges. Hagyjuk az áfonya leveleket 5-6 percig ázni forró vízben, majd szűrjük le! Kevés citrommal, vagy tejjel és mézzel ízesíthetjük. Fekete áfonya tea kapható október végétől a készlet erejéig:

120 g nettó töltősúlyú, bopp-zacskós kiszerelés: 2.990 Ft..................ez az áfonya tea mennyiség 100 adag filteres teának felel meg.

Az antioxidánsok a szervezetet a szabad gyököktől védik. A Nemzetközi Egészségügyi Szövetség a szabad gyököket úgy határozza meg, mint olyan molekulák, amelyek a sejt szerkezetét és a DNS szerkezetet legagresszívebben roncsolják, illetve lebontják, ami daganatos megbetegedésekhez, illetve az öregedési folyamatok felgyorsulásához vezet. Az antioxidánsok nem csak megvédik a sejtek épségét, de a már roncsolt sejt szerkezetet is képesek regenerálni, újjáépíteni. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a fekete áfonya antioxidáns tartalma képes teljesen semlegesíteni a szabad gyökök káros hatását. A fekete áfonya bogyóban és levelekben található egyik antioxidáns, melyet pro-antocianidin-nek hívnak, képes más antioxidánsok, mint például az A, C, és E vitaminok élettartamát, illetve ezek hatásfokát jelentős mértékben növelni. Ez a hatás a leghatékonyabb védelmet nyújtja a vírusok ellen, valamint erősíti, újjá építi az érfalakat. Ugyanez az antioxidáns védi meg a szervezetet a hepatitis C-től, mely vírus  a máj számos káros elváltozásáért, illetve a máj daganatokért és a  máj zsugorodásért felelős. A kékes-piros színt adó antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik számos más betegség és káros elváltozás gyógyításában játszanak kiemelkedő szerepet. Új kutatások szerte a világon alátámasztják, hogy az antioxidánsok az agyműködés serkentésében, szem betegségek és a cukorbetegség kezelésében is rendkívüli sikerrel alkalmazhatók. Az áfonya összehúzó hatású cseranyagai miatt a szárított áfonya és az áfonya levél tea segít elmulasztani a hasmenést. Javítja a vér-, ezáltal az oxigén szállítását a szembe és megfogja a szabad gyököket, erősíti kollagén szerkezetét – vagyis azt a fehérjét, amely az egységes kötőszövetekhez elengedhetetlenül szükséges - és javítja a szem állapotát a hályog, illetve a makula-degeneráció esetében. A fekete áfonya leveléből készült áfonya teát régóta használják a népi gyógyászatban, mint vércukorszint csökkentő szert. Kutatások bizonyították, hogy az egyidejűleg befecskendezett cukor megjelenését is csökkentette. Ezt a hatást az antocianidinnek tulajdonították, mint kétségtelenül a legaktívabb alacsony vércukorszintet okozó vegyület. Továbbá az antocianidin erősíti a kollagén sérülésekkel szembeni ellenálló képességét, stabilizálja hajszálerek áteresztőképességét , és akadályozza a sorbitol felhalmozódását, ily módon növeli a védelmet a diabétesz keringési- és neurológiai tüneteivel szemben.

Copyright Afonyakert.hu 2013